Frame 24 – FotoRepublika uživo #3 – 2. deo

Drugi i poslednji deo reportaže sa međunarodnog takmičenja Frame 24 je pred Vama.

Frame24 - FotoRepublika Uživo #3 - 2. deo
Fotografija: Moreno Matković

Ukoliko niste videli prvi deo videa, on se nalazi ovde

U drugom delu možete videti kako izgleda preostalih šest sati takmičenja, kao i šta se dešavalo posle.
Zanimljiv razgovor sam snimio sa trostrukim učesnikom FotofiNiš-a i dvostrukim učesnikom Frame 24 fotografom Jan Valo, nakon čega sledi veče opuštanja sa ostalim učesnicima u sjajnoj atmosferi, a nakon toga i dan D za nas učesnike – proglašenje pobednika u kulturnom centru Novog Sada.

Ne propustite na kraju da čujete utiske drugoplasiranog Vida Gergely iz Mađarske i pobednika Frame 24 za 2016. godinu Srđana Dunđerovića iz Bosne i Hercegovine.

Što se mene tiče, ostaje mi da se nadam se će Vam ova dva video snimka približiti kako izgleda ovo takmičenje snimljeno iz “prvog lica”, kao i kroz šta sve takmičari prolaze u toku 24 sata.

Dragi moji, mogu Vam reći da smo srećnici što se bavimo fotografijom… Snimanje videa je ok, ali montaža i postprodukcija su robija – ali onako, slatka, jer sam ipak stvarajući ove snimke u tome uživao 🙂 Za svaki deo montaže mi je trebalo oko 16 radnih sati da to izgleda kao što vidite. To je naravno zato što mi to nije rutina.
Dok sam sve ovo radio setih se nekih komentara koji su glasili ovako: “Već neko vreme nema novog videa na FotoRepublici… da li to FotoRepublika već na samom početku umire?“. Khm, da, kako da ne, umiremo svaki dan i hvala na podršci… (sa zadnje linije fronta)

Uživajte, ovo je od srca 😉

Podeli članak, nama znači mnogo.Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Milan Tomin Autor:

Sa fotoaparatom od 1996. godine, nešto kasnije uspešno prebrodio tranziciju u digitalno doba iako i dalje razmišlja manuelno i 35mm-ski. Učesnik desetina grupnih izložbi od kojih odustaje spoznajom da samo daje legitimitet likovima koji jedni drugima u krug dele nagrade. Jedan od osnivača Fotografskog Kluba Vojvodina iz Novog Sada koga posle šest godina napušta jer konačno odbacuje ideju građanskog udruživanja oko nekog cilja za koji par ljudi radi, a ostali gledaju. Idejni tvorac sajta FotoRepublika i kolumnista ovog Bloga.

3 komentara

 1. Jan
  21/09/2016
  Odgovori

  Al’ moram, moram da napišem… Milane svaka Ti čast, ovo takmičenje zaslužuje da ima ovakav originalan video-zapis…. za ISTORIJU ! Izuzetno si ovo uradio, kapa dole.

  • Milan Tomin
   21/09/2016
   Odgovori

   Pored jednog “foto” dokumenta koji ce ostati, nama učesnicima lepa uspomena, a budućim takmičarima bi proživljeno iskustvo moglo biti od pomoći.
   Hvala ti puno Jan, drago mi je da ti se sviđa.

 2. Sneža
  22/09/2016
  Odgovori

  Milane,
  svaka Ti čast. Uživala sam gledajući ovo i kao učesnik ‘preživljavala’ svaki sekund onoga što si zabeležio. Hvala Ti u ime svih učesnika – uspomena i neprocenjivo iskustvo.

Ostavi komentar

Email adresa koju upišete neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *