NYC Exhibition – New York, Manhattan

Svaki umetnik sanja priliku da izlaže u svetskom centru likovnih zbivanja, na Menhetnu.

Imati takav podatak u svom CV-u nije mala stvar.

Art Bureau u saradnji sa fotografskom agencijom Lumier’s Beam odlučili su da takvu šansu daju fotografima širom sveta organizujući izložbu fotografija „New York – Manhattan.

NYexibitionKroz šest tema koje su bliske svim fotografima:

 1. Moje mesto
 2. Ulica
 3. Fotožurnalizam
 4. Priroda
 5. Slobodna tema – radovi u boji
 6. Slobodna tema – monohrom fotografije

posebno smo želeli da izađemo u susret brojnim autorima koji u pohodu na zvanja, pogotovu FIAP zvanja, vrlo retko imaju priliku da nađu izložbu pod pokroviteljstvom ove asocijacije, u USA.

Otišli smo i korak dalje jer nam je važna umetnost i jer su nam važni mladi autori.  Želimo da pružimo što više šanse svima da ostvare san i izlažu u galeriji MC na Manhattnu.

Možda će se nekom učiniti da smo malo više usmereni ka urbanom životu i fotografijama gradova, međutim, u prvoj temi – Moje mesto očekujemo fotografije mesta koje je autor odabrao za život, bez obzira da li je u pitanju milionski grad ili mesto sa samo nekoliko stotina stanovnika, selo, kućica na planini ili koliba pored mora.

U žiriju imamo dva eksperta za novinsku fotografiju tako da je bilo logično da jedna od tema bude i foto-žurnalizam.

Izuzetno velika grupa fotografa koja snima prirodu ima priliku da pošalje svoje radove u temu posvećenu ovom žanru, a za one koji bi da odaberu vlastitu temu i iskažu se na svoj način nevezan za bilo koju temu ili žanr tu su dve slobodne teme podeljene u kategorije kolor i monohrom.

Važno je istaći da primamo fotografije nastale mobilnim telefonom, go pro kamerama, polaroid tehnikom… praktično svim uređajima koji mogu da naprave sliku. Važno je samo da se uklope u tražene formate.

Istražujući trendove u izlagačkoj fotografiji zamolili smo tri asocijacije da nam budu pokrovitelji. Prva je domaća, PSA, zatim, uvažili smo veliko interesovanje autora za FIAP – USA kombinaciju i na kraju obratili smo se susedima, Kanadskoj asocijaciji Master of Light čiji osnivači veliku pažnju poklanjaju osnovama i vrednostima koje je postavila klasična fotografija čime smo hteli da napravimo ravnotežu između savremenih trendova u digitalnoj fotografiji i visokih umetničkih i likovnih standarda koje promoviše ova asocijacija.

Tu su i brojne druge nagrade organizatora i sponzora.

Uopšte ne sumnjamo u uspeh ove izložbe koja je samo uvod u daleko obimniju i za organizaciju vrlo zahtevnu fotografsku promociju i događaj koji planiramo za dve do tri godine. Na nama je sada dug put pridobijanja poznatih autora i velikih fotografskih imena.

Sigurni smo da će autori čiji radovi budu primljeni sada za nekoliko godina sa ponosom pričati da su bili među prvim autorima čije su fotografije sa uspehom prošle i bile izlagane na prvoj izložbi New York – Manhattan.

Više informacija i link za prijavu: http://nycexhibition.com

Podeli članak, nama znači mnogo.Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Milan Tomin Autor:

Sa fotoaparatom od 1996. godine, nešto kasnije uspešno prebrodio tranziciju u digitalno doba iako i dalje razmišlja manuelno i 35mm-ski. Učesnik desetina grupnih izložbi od kojih odustaje spoznajom da samo daje legitimitet likovima koji jedni drugima u krug dele nagrade. Jedan od osnivača Fotografskog Kluba Vojvodina iz Novog Sada koga posle šest godina napušta jer konačno odbacuje ideju građanskog udruživanja oko nekog cilja za koji par ljudi radi, a ostali gledaju. Idejni tvorac sajta FotoRepublika i kolumnista ovog Bloga.

2 komentara

 1. Goran
  27/03/2017
  Odgovori

  Fantasticno, svakako odlicna prilika za sve fotografe da ucestvuju na jednom ovakvom takmicenju.

  • 20/05/2017
   Odgovori

   At last! Someone with real exptreise gives us the answer. Thanks!

Ostavi komentar

Email adresa koju upišete neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *